Τρίτη 15 Απριλίου 2014

Σε περίπτωση ρωσικής εισβολής, στόχος είναι το Κίεβο-Ρωσόφωνοι έδιωξαν τα τανκς γιατί τους χάλασαν την… άσφαλτο (βίντεο)-Οι Ουκρανοί αναπτύσσουν 2.000 άνδρες και 20 τανκς-Ναζί του Δεξιού Τομέα επιτίθενται στα γραφεία του Κομμουνιστικού Κόμματος Ουκρανίας

Με άρθρο του το foreignpolicy.com εξετάζει πώς θα είναι το σενάριο μιας πιθανής ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.
Η Ρωσία έχει αναπτύξει στα σύνορα με την Ουκρανία περίπου 50.000 άνδρες απέναντι σε συνολικά 70.000 Ουκρανούς στρατιώτες. Αν και το Κίεβο έχει έχει το αριθμητικό πλεονέκτημα, σε στρατιώτες, αυτοί είναι φτωχά εξοπλισμένοι και δεν μπορούν να μετακινηθούν πλήρως στα μέτωπα που θα προκύψουν.


Στο χάρτη παρουσιάζεται η διάταξη των ρωσικών στρατευμάτων στα σύνορα. Στόχος των ρωσικών δυνάμεων θα είναι να χτυπήσουν γρήγορα και να φτάσουν στο Κίεβο. 
               map-invasion

Οι Ουκρανοί αναπτύσσουν 2.000 άνδρες και 20 τανκς
Σύμφωνα με ιταλικά Μέσα ενημέρωσης το Κίεβο αναπτύσσει 2.000 άνδρες και 20 τανκς για να ανακαταλάβει την πόλη του Σλοβιάντσκ στην περιφέρεια του Ντονέτσκ στην ανατολική Ουκρανία.


Οι Ουκρανοί αναπτύσσουν 2.000 άνδρες και 20 τανκς

Να υπενθυμίσουμε εδώ ότι στο Σλοβιάντσκ υπάρχει ισχυρή φρουρά πολιτοφυλάκων, από άλλες ρωσόφωνες πόλεις της ανατολικής Ουκρανίας, ενώ υπάρχουν υποψίες ότι οι στρατιώτες χωρίς διακριτικά, που έφτασαν τη Μεγάλη Δευτέρα με καμιόνια δίχως πινακίδες, είναι Ρώσοι κομάντος, οι περιβόητοι Spetsnaz. 

Ναζί του Δεξιού Τομέα επιτίθενται στα γραφεία του Κομμουνιστικού Κόμματος Ουκρανίας

                  Ναζί του Δεξιού Τομέα επιτίθενται στα γραφεία του Κομμουνιστικού Κόμματος Ουκρανίας 

Όπως μεταδίδει το Russia Today ναζιστές του περιβόητου Δεξιού Τομέα επιτέθηκαν σε γραφεία του Κομμουνιστικού Κόμματος Ουκρανίας και ξυλοκόπησαν άγρια κομμουνιστές. 
Επιτέθηκαν στα γραφεία του ΚΚΟ στη βορειοανατολική πόλη Σούμι (Σούμσκα), όπως μετέδωσε το τοπικό TSN TV channel. Οι ναζί έδειραν τον γραμματέα του τοπικού κομμουνιστικού κόμματος Valery Siryachenko. 
Νωρίτερα, μέλη του Δεξιού Τομέα επιτέθηκαν και στα γραφεία του ΚΚΟ στη δυτική πόλη του Ρίβνε(Ριβνένσκα). 

Ρωσόφωνοι έδιωξαν τα τανκς γιατί τους χάλασαν την… άσφαλτο (βίντεο)

                           Ρωσόφωνοι έδιωξαν τα τανκς γιατί τους χάλασαν την… άσφαλτο (βίντεο) 

Προσπαθεί να αναπτύξει δυνάμεις η κυβέρνηση του Κιέβου για να καταστείλει την εξέγερση στην ανατολική Ουκρανία, αλλά τα στρατεύματά της αντιμετωπίζουν αστάθμητα… εμπόδια. 
Όπως για παράδειγμα, στο βίντεο που θα παρακολουθήσετε από το σάιτ orbita.dn.ua, δύο ουκρανικά τανκς μπήκαν στην πόλη Ντιμιτρόβα (Dimitrova) για να προωθηθούν προς το Krasnoarmeysk της ανατολικής Ουκρανίας. 
Έξαλλοι οι κάτοικοι και ο δήμαρχος βγήκαν στο δρόμο και τα σταμάτησαν με το επιχείρημα ότι οι ερπύστριες καταστρέφουν την άσφαλτο. Επί 15 λεπτά πληρώματα των τανκς, δήμαρχος και κάτοικοι είχαν έντονη αντιπαράθεση και στο τέλος τα άρματα μάχης έκαναν όπισθεν και έφυγαν. 
Ο Δήμαρχος, όπως γράφει το τοπικό σάιτ, θα προχωρήσει σε μηνύσεις κατά της κυβέρνησης του Κιέβου γιατί του χάλασαν το δρόμο. 




tribune.gr
Load disqus comments

0 σχόλια