Πέμπτη 10 Ιουλίου 2014

Ο "μέγας ακτιβιστής" που δουλεύει για την παγκόσμια ελίτ

                         Picture
Έχει δώσει άπειρες διαλέξεις κι έχει γράψει βιβλία και άρθρα ενάντια στις ελίτ. Έχει μιλήσει για τις τεχνικές της χειραγώγησης που ως φαίνεται παίζει στα δάχτυλα, αφού τις χρησιμοποιεί και ο ίδιος. Τι καλύτερο άλλοθι από το να καταγγείλεις την τεχνική σου στους άλλους, καλύπτοντας την δική σου;


Πρόκειται για τον Noam Chomsky, τον δόκτορα και "ακτιβιστή", όπως τον ονομάζουν, ο οποίος πρόσφατα έδωσε μια διάλεξη στα πλαίσια της σειράς διαλέξεων " Durham Castle Lecture Series" με θέμα "επιβιώνοντας στον 21ο αιώνα"
Ο    85χρονος σιωνιστής καθηγητής, Noam Chomsky, που εδρεύει εδώ και χρόνια στο ΜΙΤ (Massachusetts Institute of Technology), ήταν καλεσμένος από τον καθηγητή David Held -με ειδίκευση στην παγκοσμιοποίηση και την Παγκόσμια Διακυβέρνηση- και τον Mr Patrick Knaap υπό την αιγίδα του πανεπιστημίου του Durham.
Το θέμα του, που έχει εκδοθεί και σε και σε βιβλίο, αφορά στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα τον 21ο αιώνα και πως πρέπει να βρει άμεσα λύσεις αν δεν επιθυμεί την απόλυτη καταστροφή της.  
Η ομιλία του μαζί με τις ερωτήσεις και απαντήσεις είναι μιάμιση ώρα κι εμείς (επειδή ξέρουμε ελάχιστοι θα την ακούσουν) συνοψίζουμε τα κύρια σημεία, με τις αλήθειες και τα ψέματα του μαέστρου της χειραγώγησης.



Κατά τον κο Chomsky, που "εναντιώνεται" στις παγκόσμιες ελίτ αυτοί είναι οι κίνδυνοι και αυτά πρέπει να γίνουν:


  • Ο μεγαλύτερος κίνδυνος αυτή τη στιγμή πάνω στον πλανήτη, είναι ο ίδιος ο άνθρωπος. Ό,τι κατάφερε ο αστεροειδής που κατέστρεψε τους δεινόσαυρους κι επέφερε κλιματική αλλαγή, το κάνει αυτοί τη στιγμή ο "άνθρωπος". Γενικά ο άνθρωπος, και ίσως τα συμφέροντα "κάποιων" επιχειρηματιών, που έχουν να κάνουν με την παλιά ενέργεια και δεν ασπάζονται τις ανανεώσιμες πηγές και τις καλές προσπάθειες που κάνει ο Ομπάμα και άλλοι για την αντιμετώπιση της υπερθέρμανσης του πλανήτη. (τεχνική 2 & 9 ) Ξεκάθαρη πολιτική υπέρ δημοκρατικών και ενάντια ρεπουμπλικάνων - κάτι που δεν αφορά τα πραγματικά συμφέροντα των Αμερικάνων. 
  • Στη συνέχεια πέφτει πολύ τρομοκρατία για όσους δεν συμφωνούν με την υπερθέρμανση του πλανήτη και την κλιματική αλλαγή. 'Αντιγραφή-επικόλληση' των θέσεων Αλ Γκορ. (και πάλι τεχνική 2 - εκφοβισμός)
  • Λέει ψέματα ότι ξοδεύονται εκατομμύρια για να πεισθεί το κοινό ότι δεν φταίει για την κλιματική αλλαγή, ενώ συμβαίνει ΑΚΡΙΒΩΣ το αντίθετο. Το Ίδρυμα Ροκφέλερ χαλάει εκατομμύρια για προπαγάνδα και εξαγορά αξιωματούχων και ΜΜΕ και ΜΚΟ - τα αναφέρει η ίδια του η ετήσια έκθεση, και το άγχος τους είναι 'πως ακόμα δεν έχει πεισθεί'. 
  • Λέει ότι από θαύμα δεν έχουμε γλυτώσει τον πυρηνικό πόλεμο και καταστροφή, το συνδυάζει δε πάλι με την κλιματική αλλαγή. Γιατί; Γιατί "γίνονται και ατυχήματα" σε σταθμούς πυρηνικής ενέργειας, υπονοώντας της Φουκουσίμα. Που είναι ο αληθινός ακτιβιστής να μιλήσει ειλικρινά για το υποτιθέμενο ατύχημα στη Φουκουσίμα; Ήταν αποτέλεσμα ηλεκτρομαγνητικής επέμβασης, γιατί η οικονομία της Ιαπωνίας είχε σηκώσει μπαϊράκι. Άρα, δεν χρειάζεται να ρίξει κανείς πυρηνική βόμβα, όταν μπορείς να κουνήσεις συθέμελα μια πυρηνική εγκατάσταση και να έχεις το ίδιο σχεδόν καταστροφικό για οικονομία και περιβάλλον αποτέλεσμα.
  • Λαϊκίζει όσο χρειάζεται για να είναι αρεστός για το θέμα ασφάλειας. Τα κράτη νοιάζονται μόνο για τους εαυτούς τους, να προστατευθούν έναντι των πληθυσμών, οι οποίοι πρέπει να παραμείνουν στο σκοτάδι (τεχνική 8). Ωραία μέχρις εδώ. Αλλά ποιοι κίνδυνοι απειλούν τους πληθυσμούς; Δεν είναι ούτε το αντιλαϊκό κράτος, ούτε η οικονομική ελίτ, αλλά… η υπερθέρμανση του πλανήτη και τα πυρηνικά!
  • Δεν ζούμε σε δημοκρατία αλλά σε πολίτευμα πλουτοκρατίας. Ευτυχώς που το ανέφερε γιατί δεν το είχαμε καταλάβει. Αλλά τέτοιες ωραίες απλές διαπιστώσεις σου φέρνουν πελατεία (τεχνική 5)

Στη συνέχεια αρχίζουν οι ερωτήσεις και κάποιον ρωτάει (54:00) "Γιατί λένε ψέματα οι πολιτικοί μας" Κι εκείνος απαντάει, "Γιατί τους αφήνουμε, έχουμε τη δύναμη να τους εμποδίσουμε αλλά τους αφήνουμε". Ναι όντως, αλήθεια είναι αυτό, αλλά η μισή. Η άλλη μισή είναι στο πόσο καλά χειραγωγημένη είναι η μάζα, με όλες τις τεχνικές που έχουν ασκηθεί όλα τα χρόνια εναντίον της, το ξέρει καλά ο ίδιος και δεν θα έπρεπε ΠΑΛΙ να ενοχοποιεί το κοινό. Αλλά είπαμε... η χειραγώγηση είναι δουλειά του και χόμπι του μαζί!

Τον ρώτησαν επίσης τι μπορεί να κάνει κάποιος πρακτικά, αμέσως μετά, φεύγοντας από αυτή τη διάλεξη. Και απαντάει: ΤΙΠΟΤΑ. Ως άτομο, τίποτα. Θα πρέπει να ενταχθεί σε οργανώσεις και κινήματα (αυτά ελέγχονται πιο εύκολα, ειδικά οι ΜΚΟ) το πολύ πολύ να παίρνει τα ΜΜΜ για λιγότερη κατανάλωση ενέργειας: Ατζέντα 21, σε θέλει με ποδήλατο ή με ΜΜΜ. Επίσης όχι μόνο σου αλλά κάτω από τη "φροντίδα" των ΜΚΟ που είναι οι επίσημοι εκπρόσωποι. 

Βέβαια υπάρχουν πολλά από την ομιλία που θα μπορούσαν να αναλυθούν, NSA και Κίνα κλπ αλλά επειδή στάθηκε πολύ στην τρομοκρατία της κλιματικής αλλαγής και των αποφάσεων του ΙPCC (κι αυτό ελέγχεται από τον Ρόκφέλερ), όσο βέβαια για την συνεχή ενοχοποίηση των κακών ανθρώπων, κρατήσαμε πιο πολύ αυτά. Γιατί εκεί είναι όλο το ζουμί και η προπαγάνδα: Το κλίμα πάσχει από τους απλούς ανθρώπους που έχουν ένα αυτοκίνητο και αναπνέουν. Άρα και οι λύσεις πρέπει να στραφούν προς τα εκεί. Λιγότεροι άνθρωποι, καθόλου αμάξια. 

Πως ένας μέγας "ακτιβιστής" δεν έχει πάρει ακόμα χαμπάρι τα παιγνίδια που παίζονται στον ουρανό; Πως ένας ακτιβιστής -που σημαίνει πάει κόντρα στο κατεστημένο- χαίρει τόσης προσοχής κι αναγνώρισης από το ίδιο το κατεστημένο; Η απάντηση στην Τεχνική αριθμός 10 το καλό!

Του κλαμπ ΓΑΠ

Αναφερόμενος στον ΓΑΠ και την κίνηση του να ζητήσει τη γνώμη του λαού σε θέματα πολιτικής μέσω δημοψηφίσματος είπε ότι, αυτή ήταν και η τελευταία φορά, που ένας Ευρωπαίος πολιτικός ζήτησε τη γνώμη του λαού χωρίς «άνωθεν» εντολές. Να σημειωθεί ότι ήταν τον Μάιο όπου όλο το πολιτικό σύστημα προσπαθούσε να αποκαταστήσει την χαλασμένη φήμη του ΓΑΠ με διάφορες αποκαλύψεις, με πρωτοστάτες τους Financial Times

Την είδηση με ΥΠΕΡ-θετικά σχόλια την είδαμε στο EΡT-OPEN, άρθρο σε απευθείας ανταπόκριση απο Newcastle. Μάλλον δεν άλλαξε τίποτα με αυτούς τελικά.... 

Όποιος έχει όρεξη, χρόνο και κουράγιο, εδώ είναι όλη η ομιλία του. Πάντως με πιονέρους σαν τον Chomsky, όχι μόνο δεν επιβιώνεις μέσα στον 21ο αιώνα, αλλά δεν φτάνεις ούτε στην επόμενη δεκαετία! Μέχρι τελικής πτώσης, στα 85 του, δουλεύει ασταμάτητα και με ζήλο να περάσει τις ιδέες της παγκόσμιας διακυβέρνησης. Μπράβο του!



ΠΗΓΗ: © AllNewz 
Load disqus comments

0 σχόλια