Παρασκευή 18 Ιουλίου 2014

Τι σχέση έχουν η Γαλλική Επανάσταση και η Γεωμηχανική; "Αντιγραφή - επικόλληση!"

Η Γαλλική Επανάσταση ούτε αυθόρμητη ήταν, όπως κάποιοι προσπαθούν να την παρουσιάσουν, ούτε καν λαϊκή εξέγερση. Ήταν από καιρό και πολύ προσεκτικά σχεδιασμένη από μια αστική τάξη που δεν ήθελε να βγάλει από την πείνα τον δύστυχο λαό που καταδυναστευόταν από τον βασιλικό κι εκκλησιαστικό δεσποτισμό, αλλά απλά να τους πάρει τα παπούτσια και να τα φορέσει... όπως λέει και η αμερικάνικη έκφραση...

Όλες οι καλά προγραμματισμένες εξεγέρσεις, θέλουν όμως και την αφορμή τους, που είτε μπορεί να είναι κι αυτή προγραμματισμένη, είτε "δοθείσης ευκαιρίας"...

Έτσι τη... "σπίθα" της Γαλλικής Επανάστασης την έδωσε η έκρηξη ενός ηφαιστείου! 
PictureΠέρα από τον Ατλαντικό, γράφει ο Benjamin Franklin, «σταθερή ομίχλη πάνω από όλη την Ευρώπη, και ένα μεγάλο μέρος της Βόρειας Αμερικής".
Πριν από 200 χρόνια, ένα ισλανδικό ηφαίστειο εξερράγη με καταστροφικές συνέπειες για τον καιρό, τη γεωργία και τις μεταφορές σε όλη την βόρειο ημισφαίριο - το οποίο βοήθησε στο ξέσπασμα της Γαλλικής επανάστασης.

Η ηφαιστειακή σχισμή Laki στη νότια Ισλανδία εξερράγη για μια περίοδο περισσότερη των οκτώ μηνών -από τις 8 Ιουνίου 1783 - τον Φεβρουάριο 1784-  διασκορπίζοντας λάβα και δηλητηριώδη αέρια που κατέστρεψαν τη γεωργία του νησιού, σκοτώνοντας ένα μεγάλο μέρος του ζωικού κεφαλαίου. Εκτιμάται ότι ίσως το ένα τέταρτο του πληθυσμού της Ισλανδίας πέθανε από την επακόλουθη πείνα .

Οι συνέπειες της έκρηξης άγγιξαν περισσότερες περιοχές -τη Νορβηγία, την Ολλανδία, τις Βρετανικές Νήσους, τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ιταλία, την Ισπανία, τη Βόρεια Αμερική, ακόμη και την Αίγυπτο- καθώς τα σωματίδια σκόνης και το θείο που εκτοξεύτηκαν από το ηφαίστειο κάλυψαν το μεγαλύτερο μέρος από το βόρειο ημισφαίριο.

Τα πλοία αγκυροβολημένα σε πολλά λιμάνια, οι καλλιέργειες επλήγησαν, όπως το κλίμα τρελάθηκε,  από τη συνεχιζόμενη έκρηξη επήλθε ένα ασυνήθιστα ζεστό καλοκαίρι. Ένας κληρικός, ο Rev Sir John Cullum, έγραψε στο *Royal Society ότι οι καλλιέργειες κριθαριού "έγιναν καφέ και μαραμένες ... το ίδιο και τα φύλλα της βρώμης. Η σίκαλη έδινε την εντύπωση ότι είναι καπνισμένη".

Ο Βρετανός φυσιοδίφης Gilbert White περιγράφει για εκείνο το καλοκαίρι στην κλασική Φυσική Ιστορίας του Selborne ως "καταπληκτική και πομπώδης ... την ιδιότυπη ομίχλη ή 'καπνιστή' ομίχλη, που επικράτησε για πολλές εβδομάδες σε αυτό το νησί, και σε κάθε μέρος της Ευρώπης, και ακόμη και πέρα από τα όριά της -ήταν μια αρκετά ασυνήθιστη εμφάνιση, σε αντίθεση με οτιδήποτε γνωστό στη μνήμη του ανθρώπου.


Η διάσπαση του καιρικού κύκλου, σήμαινε έναν επακόλουθο χειμώνα ασυνήθιστα σκληρό, με συνέπεια αμέτρητες ανοιξιάτικες πλημμύρες που κόστισαν πολλές ζωές. Στην Αμερική ο Μισισιπής φέρεται να πάγωσε στη Νέα Ορλεάνη.

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στη Guardian τον Απρίλιο του 2010, τονίζοντας τις κοινωνικές και οικονομικές συνέπειες των ηφαιστείων. Για τίτλο είχε "How an Icelandic volcano helped spark the French Revolution" κι αυτό όχι τυχαία, καθώς πολλοί ιστορικοί περιβαλλοντολόγοι  'εξηγούν' τις συνέπειες της έκρηξης του ηφαιστείου στη Γαλλία, όπου η φτώχεια των τροφίμων ήταν ένας σημαντικός παράγοντας στην πορεία προς τη γαλλική επανάσταση του 1789. Από άλλη ανάλυση:

“ Ένα φυσικό γεγονός το οποίο επέδρασε καταλυτικά ως αστάθμητος παράγοντας στην προετοιμασία του εδάφους για την έκρηξη της Επανάστασης και το οποίο σχεδόν ποτέ δεν αναφέρεται. Έναν χρόνο πριν την Επανάσταση, το έτος 1788, σημειώθηκε στον χώρο του βόρειου Ατλαντικού, κοντά στην Ισλανδία, η έκρηξη ενός υποθαλάσσιου ηφαιστείου, το οποίο εξέβαλε μια τεράστια ποσότητα μάγματος, ώστε σχημάτισε ένα ολόκληρο νησί - που υπάρχει έως σήμερα. Τα αέρια που απελευθερώθηκαν από την έκρηξη του ηφαιστείου μεταφέρθηκαν με τα εναέρια ρεύματα πάνω από τον ουρανό της Γαλλίας, προκαλώντας εκείνη τη χρονιά ανομβρία, καταστροφή της γεωργικής παραγωγής και σιτοδεία σε όλη τη χώρα. Η Κυβέρνηση δεν μπόρεσε να αντιμετωπίσει εγκαίρως το πρόβλημα και το φάσμα της πείνας άρχισε να πλανάται πάνω από τον λαό. Μια απρόσμενη ηφαιστειακή έκρηξη στον βόρειο Ατλαντικό, λοιπόν, σε συνδυασμό με την ανικανότητα του βασιλιά να αντιμετωπίσει δύσκολες καταστάσεις αύξησαν στο μέγιστο τη λαϊκή δυσαρέσκεια και αποτέλεσαν τη χρυσή ευκαιρία όσων από χρονιά ετοιμάζονταν για να ανατρέψουν την καθεστηκυία τάξη και να πάρουν την εξουσία στα χέρια τους. Έτσι, με αφορμή την οικονομική ανέχεια που οδήγησε σε πείνα τον γαλλικό λαό εκείνη τη χρονιά έλαβε χώρα μια λαϊκή εξέγερση στο πλαίσιο της οποίας είδαν το φως της ημέρας πολλά παράξενα γεγονότα.
Και τώρα φτάνουμε στο ζουμί της υπόθεσης. Αν η έκρηξη ενός ηφαιστείου, έφερε τόσες αλλεπάλληλες καταστροφές και ανατροπές, στην οικονομία, στη γεωργία, στην πολιτική, μέχρι και  ολόκληρη επανάσταση λόγω μεγάλης πείνας, πλημμύρες, χειμώνες, θανάτους - τότε γιατί στο *Royal Society θέλουν να τα επαναλάβουν όλα αυτά με με μεθόδους της Γεωμηχανικής που μιμούνται αυτήν την καταστροφή;Λέγοντας ψέματα ότι έχουμε υπερθέρμανση του πλανήτη γι' αυτό πρέπει να γίνει διαχείριση της ηλιακής ακτινοβολίας, και το πιο ακραίο, μια από τις μεθόδους τους είναι "Εκρήξεις Τεχνητών Ηφαιστείων"!!!! Δηλαδή, αντιγραφή - επικόλληση όλων των καταστρεπτικών συνεπειών που δημιουργεί μια ηφαιστειακή έκρηξη. 
Ο μασονικός, σκοτεινός κύκλος της βασιλικής Royal Society φαίνεται πήρε σοβαρά αυτά που έγραψε τότε ο κληρικός Rev Sir John Cullum, κι έτσι σκέφτεται να τα επαναλάβει, με ένα απλό copy-paste -αντιγραφή και επικόλληση- για περισσότερη πλανητική φτώχεια και πείνα και κλιματική αναστάτωση, από την οποία πάλι θα πρέπει να περιμένουμε να έρθουν να μας σώσουν οι "πεφωτισμένοι" - οι Σκοτεινάτοι! Το αγγλικό παλάτι έχει παραδοθεί εδώ και χρόνια σε αυτούς, έχει ενσωματωθεί, με αντάλλαγμα τη συνέχιση του.  Γι' αυτό και ο Κάρολος πρωτοστατεί στο Climategate!

Η κοινή γνώμη ακόμα αντιστέκεται σε τέτοιου είδους πρακτικές και μέχρι να "πεισθεί" ώστε να συναινέσει, της γης τα ηφαίστεια ξυπνάνε μετά από γερό σκούντημα: Χημικοί αεροψεκασμοί μετά ηλεκτρονικής επέμβασης: Οπλοποίηση Καιρού
Picture
Όλα βαίνουν κανονικά ακολουθώντας με θρησκευτική ευλάβεια το κατά Κίσσινγκερ Ευαγγέλιο...

ΠΗΓΗ: © AllNewz 
Load disqus comments

0 σχόλια