Κυριακή 13 Απριλίου 2014

Η αλήθεια που κανείς δεν θέλει να ακούσει για την ελληνική οικονομία. Διαδώστε το

liakopoulosΠολύς ο λόγος για το κακό μνημόνιο και για την καλή εποχή προ μνημονίου.
Επειδή οι περισσότεροι από αυτούς που αυτοαποκαλούνται δημοσιογράφοι και αναλυτές, είτε εξυπηρετούν συμφέροντα είτε όχι, δεν καταλαβαίνουν ούτως ή άλλως τι τους βάζουνε να λένε και επειδή δεν έχουν ιδέα από οικονομικά, διαβάστε τα παρακάτω απλά.

1. Η  Ελλάδα, από τότε που αποφάσισαν τα διεθνή λαμόγια να την απελευθερώσουν από την τουρκιά, είναι κράτος υποτελές και ζει με δανεικά και διαδοχικά μνημόνια.
2. Ποτέ οι λεγόμενοι ηγέτες της Ελλάδας δεν μπόρεσαν, ακόμη και αν το ήθελαν, να δουλέψουν για την Ελλάδα. Πάντα ακολουθούσαν πολιτικές που όριζαν τα παγκόσμια αφεντικά. ΄Οποιος δεν το ήθελε αυτό, απλά δεν γινότανε "ηγέτης".
3. Για να μη μακρυγορώ, από το 1974, που μας έφεραν δήθεν δημοκρατικό καθεστώς που εξυπηρετεί δήθεν τα λαϊκά συμφέροντα, άρχισε ο δανεισμός της Ελλάδας με έντονους ρυθμούς κυρίως από τον εμερικανόφερτο, δήθεν αντιαμερικάνο Ανδρέα Παπανδρέου.
4. Το δανεικό χρήμα, ξοδευότανε διαρκώς κάθε χρόνο όλο για να διοριστούν στο δημόσιο τέσσερεις με πέντε φορές περισσότεροι δημόσιοι και δημοτικοί υπάλληλοι, από όσοι χρειαζότανε, με μισθούς υπερδιπλάσιους από όσο θα μπορούσε να πληρώσει το κράτος.
5. Έβγαιναν στη σύνταξη σχεδόν όλοι πολύ νωρίτερα από όσο θα έπρεπε, ενώ υγιείς ιδιωτικές επιχειρήσεις που θα έδιναν θέσεις εργασίας δεν μπορούσαν να στηθούν κυρίως λγω των συνδικαλιστοπατέρων και τους ανώμαλων εργασιακών και φορολογικών νόμων.
6.Όλοι οι μισθοί των δημοσίων υπαλλήλων και των συνταξιούχων προερχότανε κάθε χρόνο από δανεικά που έπαιρνε το κράτος.
7. Όποιος πολιτικός πήγαινε να μιλήσει του έλεγαν οι παρατρεχάμενοί του "καλά μαλάκας είσαι; εσύ θα βγάλεις το φίδι από την τρύπα; σκάσε και δανείσου.
8. Αυτή την αλήθεια οι περισσότεροι την ξέραμε και οι μεν δημόσιοι και συνταξιούχοι έλεγαν εις υγεία τα κορόϊδα, ενώ οι ελεύθεροι επαγγελματίες είχαν πελάτες όλους τους παραπάνω, που βρέξει χιονίσει έπαιρναν μισθό από αυτά που δανειζότανε το κράτος, δηλαδή τα παιδιά τα εγγόνια και τα δισέγγονα, για να τα τρώμε  εμείς από το 1981 μέχρι και το 2010. Τριάντα χρονάκια φαγοπότι Έλληνές μου.
9. Τα ένοχα ΜΜΕ πέρσασαν σε όλους την κομμουνιστική νοοτροπία, του ότι το κράτος οφείλει να ταΐζει τους πάντες. Όλοι θεωρούσαν και θεωρούν ακόμη αυτονόητο, ότι η προ μνημονίου κατάσταση, ήταν καλή και φυσιολογική και όταν σήμερα μιλάνε οι καραγκιόζηδες που το παίζουν μεγαλοδημοσιογράφοι και μεγαλοκαθηγητές οικονομικών αλλά και οι πολιτικάντηδες και αναφέρονται σε καλύτερες μέρες, θεωρούν ότι οι πάντες πρέπει να ξαναπροσληφθούν στο δημόσιο και οι μισθοί του δημοσίου να ξαναπάνε εκεί που ήταν.
10. Με ποιά λεφτά;;;;; Πάλι με δανεικά;;;;;
11. Αυτό που ονομάσαμε μνημόνιο, ήταν ο πρόστυχος τρόπος δήθεν συμμαζέματος της ελληνικής οικονομίας. Αντί να συμμαζευτούμε, αυξήθηκε το δημόσιο χρέος παρά το ότι μειώθηκαν χωρίς πρόγραμμα, εν μια νυκτί οι μισθοί και αυξήθηκαν οι φόροι, με αποτέλεσμα την απόλυτη καταστροφή, που μετά από τέσσερα χρόνια μνημόνιο μας έφερε σε χειρότερη κατάσταση από ότι είμασταν και χρωστάμε περισσότερα, έχοντας σχεδόν πλέον τίποτε.
12. Πριν το μνημόνιο, το κομμουνιστικό κράτος με τις δεξιές (κρυφά δουλικές)  κυβερνήσεις τα πήγαινε χάλια, αφού ζούσαμε όλοι με δανεικά, αφού οι μεν δημόσιοι (δούλοι) πέρνανε μισθούς από τα δανεικά αλλά και οι ελεύθεροι (επαγγελματίες) απο τα δανεικά των δημοσίων εισέπρατταν. Κατά το μνημόνιο ,το φανερά και δηλωμένα δουλικό σύστημα διακυβέρνησης τα πήγε ακόμη χειρότερα, αφού το μνημόνιο ήρθε για να φέρει απλά δυστυχία, σε εκείνους που είχαν καλομάθει να κονομάνε από αυτά που μας δάνειζαν τα λαμογια για να μας έχουν δούλους.
13. Εφόσον μιλήσουμε για καλύτερες μέρες, θα πρέπει όλοι να χωνέψουν ότι το επαγγελματικό όνειρο του νεοιέλληνα θα πρέπει να πάψει να είναι το να διοριστεί στο φαύλο δημόσιο. Αν δεν στήσουμε μπίζνες που να πουλάνε στο εξωτερικό (εξαγωγές), και αν δεν φέρουμε τριπλάσιους τουρίστες και αν δεν βγάλουμε τα ντόπια φυσικά αέρια παίρνοντας σαν κράτος ένα μερτικό, χαΐρι δεν θα δούμε
Αυτά τα ολίγα
μετά τιμής 
Λιακόπουλος Δημοσθένης
Load disqus comments

0 σχόλια