Σάββατο 29 Μαρτίου 2014

Πούτιν: Η Ρωσία θα προστατεύσει τους πολίτες της από τις γενετικά μεταλλαγμένες τροφές

Η Ρωσία διαθέτει αρκετούς μηχανισμούς για την προστασία της αγοράς και των καταναλωτών από τις γενετικά μεταλλαγμένες τροφές, χωρίς να παραβιάζει τους κανονισμούς του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου (ΠΟΕ), δήλωσε ο Βλαντίμιρ Πούτιν. «Πρέπει να διαμορφώσουμε τη δουλειά μας έτσι ώστε να μην αντίκειται στις υποχρεώσεις μας απέναντι στον ΠΟΕ, αλλά ακόμα κι αν λάβουμε υπόψη μας αυτόν τον παράγοντα, διαθέτουμε νόμιμες μεθόδους και εργαλεία ώστε να προστατεύσουμε την εγχώρια αγορά και τους πολίτες» ανέφερε ο Ρώσος πρόεδρος στη χθεσινή σύσκεψη με τα μέλη του συμβουλίου της Άνω Βουλής, στην οποία συμμετείχε.

Η αγορά και οι πολίτες πρέπει να προστατεύονται από τα χαμηλής ποιότητας προϊόντα και τροφές, οι συνέπειες της κατανάλωσης των οποίων δεν έχουν ακόμα μελετηθεί πλήρως, πρόσθεσε ο Πούτιν, σύμφωνα με το russian today, υπογραμμίζοντας ότι αυτό είναι κάτι «που μπορούμε να κάνουμε και θα γίνει», ενώ σημείωσε ότι το συγκεκριμένο ζήτημα συζητήθηκε πρόσφατα και στο Συμβούλιο Ασφαλείας.
«Πρέπει να δράσουμε με προσοχή, ώστε να μη θίξουμε τις υποχρεώσεις μας στον ΠΟΕ. Μπορούμε να το κάνουμε» επανέλαβε ο πρόεδρος της Ρωσίας, σημειώνοντας ότι σε αυτό το πλαίσιο πρέπει να χρησιμοποιηθούν οι επιστημονικές και εργαστηριακές έρευνες που έχουν γίνει: «Θα το κάνουμε όλοι μαζί: οι πολίτες, οι ειδικοί και οι Αρχές». Τέλος, σημείωσε ότι, δυστυχώς, δεν υπήρχε έλεγχος στη χρήση των γενετικά μεταλλαγμένων προϊόντων: «Δεν μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα 100% ότι δεν εισέρχονται στην αγορά μας». 



pygmi.gr
Load disqus comments

0 σχόλια