Τρίτη 18 Μαρτίου 2014

BINTEO, ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Πούτιν από την Κόκκινη Πλατεία: «Δόξα στη Ρωσία!»

«Η Κριμαία, η Αυτόνομη Δημοκρατία της Ουκρανίας, επιτέλους επιστρέφει εκεί όπου ανήκει», τόνισε ο Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν μιλώντας σε συγκέντρωση μπροστά στα τείχη του Κρεμλίνου, στην Κόκκινη Πλατεία.
«Η Κριμαία και η Σεβαστούπολη επιστρέφουν στις. . . δικές τους ακτές, στη βάση τους, στη Ρωσία!» είπε ο Πούτιν απευθυνόμενος σε ένα πλήθος που φώναζε ρυθμικά «Ρωσία» και «Πούτιν» λίγη ώρα αφότου υπέγραψε ένα κείμενο με το οποίο η χερσόνησος αυτή της Μαύρης Θάλασσας εντάσσεται στη Ρωσική Ομοσπονδία. Ο Πούτιν έκλεισε την ομιλία του στην Κόκκινη Πλατεία με το σύνθημα «Δόξα στη Ρωσία!».

Νωρίτερα ο Πούτιν άρχισε την ομιλία του ενώπιον της κοινής συνόδου του ρωσικού κοινοβουλίου για την Κριμαία με τις λέξεις «ένα χειροκρότημα για την Κριμαία». Ο Πούτιν υποστήριξε πως το δημοψήφισμα, στο οποίο οι κάτοικοι της Κριμαίας ψήφισαν υπέρ της απόσχισής της από την Ουκρανία και της ένωσης της με τη Ρωσία, πραγματοποιήθηκε «σε πλήρη συμφωνία με τις δημοκρατικές διαδικασίες και τις διεθνείς νομικές προδιαγραφές». 
«Το ζήτημα έχει ζωτική σημασία, μια ιστορική σημασία για όλους εμάς», δήλωσε ο Πούτιν αφού τα μέλη του κοινοβουλίου τον υποδέχθηκαν χειροκροτώντας τον όρθια στην αίθουσα όπου πραγματοποιείται η κοινή σύνοδος των δύο σωμάτων μετά την έγκριση ενός σχεδίου συνθήκης με την οποία η Κριμαία καθίσταται τμήμα της Ρωσίας. «Στην καρδιά και το μυαλό των ανθρώπων, η Κριμαία ήταν ανέκαθεν και παραμένει αναπόσπαστο μέρος της Ρωσίας. Αυτή η δέσμευση, βασισμένη στην αλήθεια και τη δικαιοσύνη είναι σταθερή, περνάει από γενιά σε γενιά», τόνισε ο ρώσος πρόεδρος




Load disqus comments

0 σχόλια