Κυριακή 16 Μαρτίου 2014

ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΝΑ ΕΞΟΙΚΕΙΩΝΟΜΑΣΤΕ!!Ηλεκτρονικά «βραχιολάκια» σε 50 οροθετικούς κρατούμενους που αποφυλακίζονται

Αποφυλακίζονται 50 οροθετικοί κρατούμενοι από το νοσοκομείο φυλακών Κορυδαλλού «Άγιος Παύλος» και υπάγονται στο σύστημα ηλεκτρονικής επιτήρησης σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε στη Βουλή ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου.

Η δημοσιοποίηση των άθλιων συνθηκών νοσηλείας των ασθενών του νοσοκομείου φυλακών Κορυδαλλού προκάλεσε πλήθος αντιδράσεων αλλά και της παρέμβασης του Ευρωπαίου Επιτρόπου για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα Νιλς Μούιζνιεκς, ενώ σε σχετική ερώτηση της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Βασιλικής Κατριβάνου ο κ. Αθανασίου απάντησε ότι ο υπερπληθυσμός κρατουμένων οδήγησε σε όξυνση των προβλημάτων.
Σύμφωνα με τον υπουργό Δικαιοσύνης από 45 οροθετικούς, σήμερα νοσηλεύονται 135 οροθετικοί κρατούμενοι, με αποτέλεσμα οι υπάρχουσες υποδομές να βρεθούν μπροστά σε μια πρωτοφανή κρίση.

Η κ. Κατριβάνου μίλησε για τις απαράδεκτες συνθήκες που ξεπερνούν κάθε ανθρώπινο όριο, και κατήγγειλε πως η επόπτρια εισαγγελέας είχε στείλε εδώ και έναν χρόνο αναφορές στην Υγειονομική Επιτροπή της Περιφέρειας, αλλά οι αρμόδιοι δεν επισκέπτονταν καν το νοσοκομείο.

«Πήρε ένα χρόνο για να κινητοποιηθείτε και να πάτε εκεί. Ξέρω ότι υπάρχει φόρτος αλλά να μην τα ρίχνουμε όλα στον υπερπληθυσμό» σημείωσε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία τόνισε ότι χρειάζεται καινούργιο νοσοκομείο με σωστό εξοπλισμό και στελέχωση.

Σύμφωνα με τον υπουργό, ήδη δρομολογήθηκε η μεταφορά μέρους των ασθενών σε ειδικά διαρρυθμισμένη πτέρυγα στις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού, ενώ θα υλοποιηθεί η νομοθετική ρύθμιση που προβλέπει ότι κατάδικοι που εκτίουν ποινές μέχρι 10 χρόνια και πάσχουν, απολύονται με τα 2/5 έκτισης της ποινής.

 paraskhnio.gr 
teleytaiosaggelos
Load disqus comments

0 σχόλια