Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2014

Παιδόφιλοι στέλνουν e-mail και «παγιδεύουν» τους υπολογιστές

Πως ανοίγουν τις κάμερες και παρακολουθούν τα παιδιά χωρίς να το γνωρίζουν - Μεγάλη προσοχή συνιστά η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.
Είναι μία εφιαλτική, μία αρρωστημένη πραγματικότητα! Παιδόφιλοι προσεγγίζουν ανήλικα κορίτσια και αγόρια μέσω ιστοσελίδων κοινωνικής δικτύωσης και στη συνέχεια τους στέλνουν e- mail - «παγίδα» με το οποίο αποκτούν τον έλεγχο του ηλεκτρονικού τους υπολογιστή..
Με ειδικό λογισμικό ανοίγουν την web κάμερα, απ ΄ όπου βλέπουν και καταγράφουν τα παιδιά μέσα στο δωμάτιο τους κάθε στιγμή ! 

Όταν γδύνονται για να αλλάξουν ρούχα ή να κοιμηθούν, τα παρακολουθούν από την «κλειδαρότρυπα» του υπολογιστή!


Και το απίστευτο είναι ότι οι αδίστακτοι παιδόφιλοι βλέπουν τις προσωπικές τους στιγμές, χωρίς τα παιδιά και οι γονείς τους να έχουν καταλάβει το παραμικρό!

Οι παιδόφιλοι καταγράφουν την καθημερινότητα των θυμάτων τους για δύο λόγους: Είτε για να τα απειλήσουν ότι θα διακινήσουν το οπτικό υλικό σε φίλους και συμμαθητές τους προκειμένου να υποκύψουν στον εκβιασμό με στόχο να κλείσουν ραντεβού μαζί τους για να ικανοποιήσουν τις αρρωστημένες τους ορέξεις, είτε για να ανεβάσουν το οπτικό υλικό σε ιστοσελίδες με υλικό παιδικής πορνογραφίας!

ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΛΥΨΤΕ ΤΗΝ ΚΑΜΕΡΑ ΜΕ ΜΟΝΩΤΙΚΗ ΤΑΙΝΙΑ

Τα κρούσματα με κάμερες υπολογιστών που άνοιξαν, χωρίς να το καταλάβουν γονείς και παιδιά, σύμφωνα με αξιωματικούς του τμήματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, έχουν αυξηθεί τους τελευταίους μήνες. 

Όπως λένε οι αστυνομικοί επειδή ακόμη δεν υπάρχουν ειδικά φίλτρα που θα εμποδίζουν τα κακόβουλα λογισμικά των παιδόφιλων, οι μοναδικοί τρόποι προστασίας, εκτός από την εγρήγορση των γονιών που πρέπει να επιτηρούν διακριτικά τις συνομιλίες των παιδιών τους σε «δωμάτια επικοινωνίας» και βέβαια να τοποθετήσουν τους υπολογιστές σε χώρους, όπως είναι το σαλόνι και όχι σε υπνοδωμάτια, είναι να βγαίνουν οι κάμερες των υπολογιστών εάν υπάρχει η δυνατότητα, ενώ στις ενσωματωμένες στους φορητούς υπολογιστές, να καλύπτουν το «μάτι» της κάμερας με μονωτική ταινία!


ΕΠΤΑ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ

Η δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος δίνει επτά συμβουλές σε παιδιά για το πως να προστατεύονται στο διαδίκτυο:

-Ρύθμισε την ασφάλεια του λογαριασμού σου (στο facebook , myspace , friendster κ.λπ.), ώστε να μπορούν μόνο οι «φίλοι» σου να δουν λεπτομέρειες του προφίλ σου.

-Μη δίνεις ποτέ και σε κανέναν τους κωδικούς πρόσβασής σου.

-Χρησιμοποίησε μια φωτογραφία προφίλ που να μη δείχνει το πρόσωπό σου ή να εμφανίζει άλλες πληροφορίες για εσένα.

-Μη δίνεις πληροφορίες για το σχολείο σου, το πού μένεις ή το τηλέφωνό σου.

-Μην κάνεις «φίλους» άτομα που δεν έχεις γνωρίσει προσωπικά.

-Μη συναντάς άτομα που έχεις «γνωρίσει» στο Διαδίκτυο, χωρίς την παρουσία ενός από τους γονείς σου.

-Έχε στο νου σου ότι οι άνθρωποι που γνωρίζεις στο Διαδίκτυο μπορεί να λένε ψέματα για το ποιοι είναι.


ΠΗΓΗ
Load disqus comments

0 σχόλια