Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2014

Φαντασμαγορικές τελετές αλλά και βιασύνη για «παγκόσμια συνεργασία»

του Κίμωνα Γεωργακάκη
Η θεαματική υποδοχή στον Λευκό Οίκο και το φαντασμαγορικό δείπνο στον Πρόεδρο της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ, δείχνουν αν μη τι άλλο την απόφαση της σοσιαλδημοκρατικής κυβέρνησης της Γαλλίας να συνταχθεί πλήρως με την ευρώ-ατλαντική προοπτική, τουτέστιν την ενσωμάτωση της ΕΕ μαζί με -κατά πάσα πιθανότητα- χώρες της νότιας και νοτιοανατολικής Μεσογείου σε μίαυπερατλαντική συμμαχία ως σημαντικό βήμα για την δημιουργία ενός δυτικότροπου «παγκόσμιου»trust κράτών, αντίβαρο στην Ευρασιατική Ένωση της Ρωσίας.
Έτσι συμφωνήθηκε ότι οι δύο χώρες θα πρωτοστατήσουν στην αντιμετώπιση «της διάδοσης των όπλων μαζικής καταστροφής, των κρίσεων στην Μέση Ανατολή,  της δύσκολης κατάστασης στην Αφρική (άσχετα που είναι αυτοί που την προκάλεσαν)» και φυσικά «της κλιματικής αλλαγής», της οποίας η θεωρία ωστόσο κλονίζεται μετά από τους αλλεπάλληλους παγετώνες σε όλον τον πλανήτη και ιδιαίτερα στις Η.Π.Α. Κατά αυτόν τον τρόπο θα μπούμε για τα καλά στην «νέα εποχή» της απόλυτης παγκοσμιοποίησης, τουλάχιστον στα κράτη που ανήκουν σε δυτικές σφαίρες επιρροής. Η εθνική κυριαρχία θα εκμηδενιστεί με κάθε επισημότητα.
Απορίας άξιο αποτελεί τι θα πράξει τώρα το, κατά τα άλλα, αλαζονικό Βερολίνο, όπου ο Ομπάμα είχε ανακοινώσει πως δεν υπάρχουν πλέον έθνη παρά μόνο πολίτες του κόσμου. Θα συνεχίσει η Γερμανία να κινείται ανάμεσα στα ατλαντικά και ρωσικά συμφέροντα με προσπάθειες διείσδυσης προς τα κάτω ή θα ενδώσει στις πιέσεις Αμερικανών, Γάλλων αλλά και Γερμανών ατλαντιστών να συγχωνευτεί πλήρως σε μία ευρώ-μεσόγειο-ατλαντική ένωση, βασικού πυλώνα μιας και επισήμως παγκοσμιοποιημένης επικράτειας;
Το πόσο υπολογίζουν πάντως οι Αμερικανοί τους «συμμάχους» τους φάνηκε από την πρόσφατα αποκαλυφθείσα τηλεφωνική «δήλωση» της επικεφαλής του State Department για την Ευρώπη, Βικτόριας Νούλαντ, «f.ck the EU». Η πλήρης ατλαντοποίηση της Ευρώπης θα μειώσει κατά πολύ τα όποια περιθώρια γεωπολιτικών ελιγμών για ευρωπαϊκά κράτη.
Οι Αμερικανοί μετά την Αγγλία φαίνεται ότι αποκτούν και δεύτερο σύμμαχο, προκειμένου η Ευρώπηκαι κατ’ επέκταση και η Ελλάδα να περάσουν στην «ζεστή» κηδεμονία των παγκοσμιοποιητών της Ουάσινγκτον. Ήδη εδώ γευόμαστε τα «καλά» μιας τέτοιας προοπτικής με την Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του ΥΠΟΙΚ να ζητάει από τράπεζες, εταιρείες κινητής τηλεφωνίας ακόμα και ιδιωτικά σχολεία να αποστέλλουν αναλυτικά στοιχεία των πελατών τους, έτσι ώστε να μην μένει τίποτα κρυφό από τον Μεγάλο Αδελφό.
Ως αφορμές για την «παγκόσμια συνεργασία» παρουσιάζονται η οικονομική κρίση, η απειλή του περιβάλλοντος και τόσα άλλα. Μένει να λυθούν «ειρηνικά» τα προβλήματα στην Μέση Ανατολή, την Κύπρο και την Ουκρανία. Δεν είναι τυχαίο ότι οι Αμερικανοί πάνω στην βιασύνη τους απειλούν την υπόσταση του συμμαχικού Ισραήλ, σε περίπτωση που η κυβέρνησή του δεν εναρμονιστεί με την απαίτηση για άμεση λύση του ΠαλαιστινιακούΣτην Κύπρο μία από τα ίδια με τα ελληνικά δίκαια να διακυβεύονται.
Βιάζονται οι παγκοσμιοποιητές και το μόνο που εύχομαι είναι να σκοντάψουν…
Κίμων Γεωργακάκης, Πολιτικός Επιστήμων
Load disqus comments

0 σχόλια