Τρίτη 7 Ιανουαρίου 2014

ΗΝΩΜΕΝΑ ΑΡΑΒΙΚΑ ΕΜΙΡΑΤΑ: ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΝΕΑ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΠΟΡΤΟΦΟΛΙ

Το εθνικό δελτίο ταυτότητας που εκδίδεται από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, σύντομα θα αντικαταστήσει τις πιστωτικές κάρτες. Οι εθνικές ταυτότητες θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τις χρηματοοικονομικές συναλλαγές μεταξύ της Emirates ID και των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων, όπως ανακοίνωσε ανώτερος αξιωματούχος τη Δευτέρα που μας πέρασε. 
Εκτός από τις διαδικασίες ταυτοποίησης, η νέα ταυτότητα θα μπορεί να εκτελέσει και χρηματοοικονομικές συναλλαγές όπως δήλωσε ο γενικός διευθυντής της Emirates ID, Dr Ali Al Khoury.Tα πιλοτικά αποτελέσματα του νέου εγχειρήματος θα ανακοινωθούν εντός έξι μηνών (κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2014) και ανάλογα με τα αποτελέσματα το πρόγραμμα θα εφαρμοστεί.
 Μόλις τα ΑΤΜ ρυθμιστούν να διαβάζουν την εθνική ταυτότητα ,θα μπορεί να χρησιμοποιήσει τα ΑΤΜ, επιλέγοντας ένα συνδεδεμένο λογαριασμό ώστε να εκτελεστούν οι συναλλαγές.
Αναμένουμε σε όλο το κόσμο  ότι οι χρηματοοικονομικές συναλλαγές να εκτελούνται με την προσωπική ατομική ταυτότητα . Η Emirates ID διερευνά τις υπηρεσίες πιστοποίησης με την Visa και την Mastercard ώστε να ενσωματώσουν τις υπηρεσίες τους για παγκόσμια χρήση. Καθώς θα κάνει τη καθημερινή ζωή των χρηστών πιο εύκολη  όπως δήλωσε ο Al Khoury.
Η νέα εθνική ταυτότητα θα είναι υποχρεωτική για όλους τους κατοίκους των ΗΑΕ. Σύμφωνα με την στατιστική υπηρεσία, 8,3 εκατομμύρια κάτοικοι  ζούσαν στη χώρα το 2010 και κυκλοφορούσαν 10,4 εκατομμύρια πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες το 2012. Όλες αυτές πλέον θα αντικατασταθούν από το δελτίο ταυτότητας. Το υπουργείο εργασίας έχει ήδη ανακοινώσει ότι αντικαθιστά τα φύλλα εργασίας με την ταυτότητα από τις αρχές του 2014.
Η ενσωμάτωση των καρτών στην ταυτότητα θα είναι εξυπηρετικό καθώς θα είναι πολύ πιο εύκολο να πληρωθούν  όλες οι κάρτες μέσο μιας ενιαίας κάρτας όπως δήλωσε ο Salah Ahmad Abu Shara.



Load disqus comments

0 σχόλια