Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2014

Επιστήμονες ανακαλύπτουν εμφυτεύσιμη μπαταρία που μπορεί να φορτίσει από την κίνηση των οργάνων μας



Μία ομάδα Αμερικανών και Κινέζων ερευνητών ανακάλυψε μία εμφυτεύσιμη μπαταρία που χρησιμοποίησαν ώστε να δώσουν ισχύ σε έναν βηματοδότη. Μετατρέπει την συνεχή κίνηση των οργάνων- όπως η καρδιά, οι πνεύμονες και το διάφραγμα -σε ενέργεια. Στο μέλλον, ισχυρίζονται, ότι θα μπορέσει να χρησιμοποιηθεί για να δώσει ισχύ σε ένα εύρος συσκευών. 
Τα  μικροσκοπικά πιεζοηλεκτρικά  ενεργειακά  εμφυτεύματα αποτελούνται από μολυβδούχες νανοταινίες ζιρκονίου-τιτανίου, ενσωματωμένες σε βιοσυμβατό πλαστικό. Υπάρχουν, επίσης, ένας ολοκληρωμένος ανορθωτής που μετατρέπει το ηλεκτρικό σήμα, καθώς και μία μικροσκοπική επαναφορτιζόμενη μπαταρία , επίσης ενσωματωμένα στο ίδιο πλαστικό.
Η επιστημονική ομάδα έχει, μέχρι στιγμής, εμφυτεύσει την συσκευή πάνω στην καρδιά μας αγελάδας και , μάλιστα, έχει επιτύχει να τοποθετήσει δύο μονάδες στην καρδιά, διπλασιάζοντας την ισχύ εξόδου.
Προσδοκάται να μπορεί να χρησιμοποιηθεί , αρχικά, ως ιατρικό εμφύτευμα.
Καρδιογράφοι, βηματοδότες, καρδιομετατροπείς-απινιδωτές και νευροδιεγέρτες συγκροτούν ευρύ φάσμα των ηλεκτρονικών εμφυτευμάτων που βασίζουν την λειτουργία τους στην ισχύ μιας μπαταρίας.
Τα μέσα για την συγκέντρωση  ισχύος  άμεσα από φυσικές διεργασίες που λαμβάνουν χώρα στον οργανισμό αποτελούν ελκυστικές εναλλακτικές για τις παραπάνω καθώς και για μελλοντικού τύπου βιοιατρικών συσκευών.


«Εδώ, καταδεικνύουμε ένα πλήρες, ευέλικτο, και  ολοκληρωμένο σύστημα που είναι ικανό για να συλλέγει και να αποθηκεύει ενέργεια από τις  φυσικές  κινήσεις σύσπασης και χάλασης της καρδιάς, των πνευμόνων και του διαφράγματος σε επίπεδα που ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις πρακτικής εφαρμογής.» 

aoratopedio

ΠΗΓΗ:dailymail
Load disqus comments

0 σχόλια