Τρίτη 26 Μαΐου 2015

Η Αυγή των cyborgs: Πώς οι άνθρωποι θα μετατραπούν σε θεοί


Ο ιστορικός Yuval Harari λέει ότι η ανθρωπότητα οδεύει προς μια αναβάθμιση – μέσω βιολογικής τροποποίησης ή τη δημιουργία ενός γένους cyborgs.
Ο Ισραηλινός καθηγητής είναι ένας δημοφιλής ιστορικός. Έχει κάνει ένα μπεστ σέλερ που ονομάζεται «Sapiens: Μια Σύντομη Ιστορία της Ανθρωπότητας», για το οποίο μίλησε σχετικά στο λογοτεχνικό φεστιβάλ Hay.
«Νομίζω ότι είναι πιθανό μέσα στα επόμενα περίπου 200 χρόνια, οι homo sapiens να αναβαθμιστούν σε κάποιο είδος θεϊκής οντότητας, είτε μέσω της βιολογικής παρέμβασης, ή της γενετικής μηχανικής, ή με τη δημιουργία cyborgs, μισά οργανικά μισά μη-οργανικά», ανέφερε..

Ο Χαράρι εκτιμά ότι μεγάλες μυθοπλασίες όπως η θρησκεία και το χρήμα, ήταν το κλειδί για την επιτυχία της ανθρωπότητας, επειδή έκαναν τους ανθρώπους να λειτουργούν σε μεγάλες ευέλικτες κοινότητες. Αυτές οι μυθοπλασίες τώρα αγγίζουν τα όριά τους, επειδή η τεχνολογία θα κάνει τους πλούσιους ανθρώπους απέθαντους και σχεδόν παντοδύναμους, που σημαίνει ότι δεν θα χρειάζονται το Θεό πια.
Και πώς θα το καταφέρει αυτό η τεχνολογία;
Απαντά ο Ισραηλινός: «Λοιπόν, θα μπορούσαμε να έχουμε έξυπνα nanobots να εγχέονται στο αίμα για να ανανεωθούν τα κύτταρα και να επιδιορθωθούν τυχόν βλάβες. Θα μπορούσες να εμφυτεύσεις έναν υπολογιστή και διάφορα λογισμικά στο σώμα σου, που θα σου έδινε υπεράνθρωπες δυνάμεις. Ή θα μπορούσες απλά να φορτώσεις το μυαλό σου σε έναν υπολογιστή, έτσι ώστε να μπορείς να υπάρχεις παντού και να βιώνεις τα πάντα».
The Guardian Μετάφραση-απόδοση: Ι.Γκορ. αποκλειστικά για το Hellasforce
ΠΗΓΗ: Hellasforce
Load disqus comments

0 σχόλια