Παρασκευή 22 Μαΐου 2015

Η “μαγκιά” του να είσαι αθεϊστής

Τα παλιά χρόνια η “μαγκιά” του έφηβου ήταν να κάνει κρυφά κανένα τσιγαράκι. Στη χούντα το τσιγαράκι μεταλλάχθηκε σε τσιγαριλίκι λόγω μόδας των χίπις. Στις μέρες μας η “μαγκιά” είναι να είσαι αθεϊστής.

Είσαι και λίγο παρωχημένων αντιλήψεων αν πιστεύεις ως έφηβος ότι υπάρχει Θεός. Όχι αν πας στην εκκλησία τακτικά και νηστεύεις κι όλα τα σχετικά. Μόνο που σου περνά από το καθυστερημένο σου μυαλό ότι υπάρχει κάποιος Δημιουργός, δεν έχεις καμία ελπίδα στη σύγχρονη κοινωνία επιστημόνων, στην εποχή της τεχνολογίας και της κβαντικής, στην εποχή που η οργανική ντομάτα που έφτιαξε αυτός ο ανύπαρκτος δημιουργός ωχριά μπροστά στην μεταλλαγμένη του εργαστηρίου!


Αυτή είναι η νέα μόδα που έχει για τα καλά διεισδύσει στη νεολαία. Οι “μοντέρνοι” προσπαθούν να κομπλεξάρουν τους ξεπερασμένων αντιλήψεων με διάφορα τρικάκια και με μπόλικη δόση υπεροψίας και ειρωνείας. Η ανώτερη αυτή τάξη έχει και καλούς δασκάλους.
Στην ομάδα της «Ένωσης Άθεων» στο facebook -που δεν είναι Άθεοι αλλά Αθεϊστές, όσο κι αν κοπανιούνται για το αντίθετο- μια έφηβη ποστάρει τις απόψεις ‘της':
Στιγμιότυπο_2015-05-21__8_02_13_μ_μ_

Στιγμιότυπο_2015-05-21__8_00_22_μ_μ_
Πήρε και καλή συμβουλή από το ενήλικο μέλος της ομάδας για το τι πρέπει να κάνει κι επικροτήθηκε για το ήθος της, και το γεγονός ότι το προχωρημένο της μυαλό έχει καταφέρει να κοροϊδέψει τους καθυστερημένους, αλλά όχι μόνο. Κοροϊδεύει κι αυτούς που πιστεύουν ότι έχει “δυνάμεις” και κάνει βουντού, και «της φέρνουν διάφορα».
Στιγμιότυπο_2015-05-21__7_59_22_μ_μ_Αυτή, όμως που λέει ότι ο αθεϊσμός δεν έχει σχέση με τον σατανισμό, κάνει και χιουμοράκι (;) επίκληση στο σατανά να την βοηθήσει να γράψει καλά στα μαθηματικά.
Δυστυχώς υπάρχουν ομάδες ενηλίκων, εντός και εκτός facebook που δουλεύουν με διάφορους τρόπους πάνω στα νέα παιδιά. Κάποιοι τα καλούν να λάβουν μέρος και σε εικονικές σατανιστικές τελετές κι εκείνα πηγαίνουν για ‘πλάκα’, όπως λένε.
Άλλος τρόπος είναι να τα μυήσουν φτιάχνοντας τη νέα ελίτ διανόησης που έχει ξεμπερδέψει με Δημιουργούς και τέτοιες ‘αηδίες’ και θρησκείες και πίστη.
Βέβαια ότι ο Αθεϊσμός είναι πίστη, αυτό είναι άλλο θέμα! Γιατί οι ίδιοι πιστεύουν ότι δεν υπάρχει Θεός και θα ξεπιστέψουν μόνο αν αποδειχθεί ‘επιστημονικά’.
Τώρα βέβαια, επιστημονικά το ψάχνουν όσο μπορούν κι έχουν κάνει και καλή πρόοδο θα έλεγα, αλλά όσο κοντά κι αν πλησιάσουν, δεν θα ακούσετε ποτέ από τα χείλια επιστημόνων μια τέτοια παραδοχή. Θα ακούσετε για ύλη και άτομα και πρωτόνια και νετρόνια και μαύρες τρύπες, αλλά ποιος τα δημιούργησε όλα αυτά, δεν ξέρουν ακόμα, το… ψάχνουν!
Αλλά για να πετύχει η παγκοσμιοποίηση, για να πετύχει η πλήρης υποταγή, για να αποτύχει η αφύπνιση, για να χαθεί η αυτογνωσία και η επαφή με τον Εαυτό, μερικοί κάνουν δουλειά στη νεολαία, ελπίζοντας να στήσουν τη νέα στρατιά ανώτερης φυλής ορθολογισμού και κυνικότητας, που θα μπορέσει να πατήσει επί των πτωμάτων των παιδιών ενός κατώτερου Θεού, ή… των κατώτερων παιδιών του Θεού.
Βαθύτατα γελασμένοι, αλλά κρίμα σε αυτά τα παιδιά. Βάσει επίσημων στατιστικών της παγκόσμιας οργάνωσης κατά της αυτοχειρίας, το μεγαλύτερο ποσοστό αυτοκτονιών ανήκει στους άθεους. Σε αυτούς που έχασαν μέσα τους όχι την τυφλή πίστη, αλλά την ευκαιρία για “σύνδεση”…
ΠΗΓΗ: nea.allnewz
Load disqus comments

0 σχόλια