Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου 2014

Το πιο σύντομο ανέκδοτο: «Είχαμε το πιο καυτό καλοκαίρι από το 1880»

Σύμφωνα με την Αμερικανική Υπηρεσία Ωκεανών και Ατμόσφαιρας (ΝΟΑΑ)  ο φετινός Αύγουστος και γενικότερα το καλοκαίρι του 2014 ήταν το πιο ζεστό στην μετεωρολογική ιστορία του πλανήτη μας, από το 1880. Και εδώ γελάνεεε....

«Το πιο καυτό καλοκαίρι στη Γη από το 1880» ή αλλιώς... το πιο σύντομο ανέκδοτο!

Και το πιο σύντομο ανέκδοτο έχει γίνει viral, από μπλογκ καιρικών σε μπλογκ οικολόγων. Το προηγούμενο ρεκόρ θερμότερου καλοκαιριού, λένε, ήταν το 1998. Και η μέση ετήσια θερμοκρασία του 2014 μέχρι τώρα, λένε, είναι η τρίτη υψηλότερη στα μετεωρολογικά χρονικά και οι "ειδικοί" (αυτοί που χρηματοδοτούνται από τον Ρόκφελερ) προβλέπουν ότι το φετινό έτος θα σπάσει το ρεκόρ θερμοκρασίας του 2010.

«Καθώς η κλιματική αλλαγή συνεχίζεται, οι παγκόσμιες θερμοκρασίες συνεχίζουν να ανεβαίνουν και τα ρεκόρ να σπάνε το ένα μετά το άλλο. Εννέα από τους δέκα πιο θερμούς Αυγούστους στη σύγχρονη ιστορία έχουν συμβεί μετά το 2000. Η τελευταία φορά που η θερμοκρασία ενός Αυγούστου στη Γη ήταν κάτω από τον μέσο όρο του αιώνα, ήταν το 1976»,γράφουν.  
Ήταν το 1976; Ξέρετε, κάποιοι δεν γεννηθήκαμε σήμερα. Έχουμε χρονάκια στην πλάτη. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι έχουμε και άνοια ή αλτσχάιμερ. Τη δεκαετία του '70 η τότε τρομοκρατία ήταν «έρχεται παγετώνας στη γη». Και θυμάμαι σαν χτες τη συζήτηση με τον συχωρεμένο τον πατέρα μου, που ήταν κρυουλιάρης, και το σχολίαζε με πολύ άγχος. Η παιδική μου φαντασία οργίαζε με εικόνες μόνιμου χιονισμένου τοπίου, σκούφια και γάντια, και μια Ελλάδα χωρίς τον ήλιο της και τα μπάνια στη θάλασσα.

Αλλά το σενάριο των παγετώνων δεν κολλούσε φαίνεται με το σενάριο του CO² -ούτε και με την υπερθέρμανση κολλάει λένε οι μη συστημικοί επιστήμονες- γι' αυτό και το γύρισαν στο ζεστό καλαματιανό. Όταν η υπερθέρμανση δεν κολλούσε με αυτά που έβλεπε ο κοσμάκης, το ξαναγύρισαν στο "κλιματική αλλαγή" τσάμικο. (Ο ΓΑΠ άλλαξε και ονομασία στο υπουργείο, βεβαίως βεβαίως)

Και τώρα παίζει τσάμικο με καλαματιανό εναλλάξ. Αλλά έλα που λίγο να ρίξεις μια ματιά γύρω, βλέπεις χιόνια και πλημμύρες!

Καύσωνα φέτος είχαν επιλεγμένες περιοχές των ΗΠΑ και Αυστραλία. Ξηρασία καλπάζουσα έχει μονίμως η Αφρική, γιατί της κλέβουν το νερό, το έχουμε ξαναπεί. Όσο για την Ευρώπη, δόξα τω Θεώ, από πλημμύρες πάμε καλά. 21ος αιώνας και Ευρωπαϊκές χώρες μετρούν νεκρούς. Ασία και Ινδίες τις έπνιξαν στα λασπόνερα.

Όσο για μένα, που έχω ακόμα μνήμη ελέφαντα και δεν είμαι του ΝΟΑΑ αλλά της ΝΟΗΣΗΣ, αδυνατώ να φανταστώ πως ο παγετώνας έγινε υπερθέρμανση σε ελάχιστα χρόνια. Βγάλε και τα χρόνια που λέει: Νέα έκθεση δείχνει καμία υπερθέρμανση του πλανήτη για σχεδόν 18 χρόνια! Τι μας έμεινε; Τίποτα. Δηλαδή εκεί που ήταν να ξεπαγιάσουμε, τώρα μας λένε βράζουμε!

Βέβαια, η αλήθεια είναι ότι από τη δεκαετία του '90 που άρχισαν να ψεκάζουν τον πλανήτη και να παίζουν με το χααρπ, κλιματική αλλαγή έχουμε, αλλά είναι δια χειρός παγκοσμίου ελίτ. Γιατί το 1992 υπογράφηκε και η Ατζέντα 21, κι έπρεπε να εγκλιματιστούμε ανάλογα: Ψεκάστε - χααρπίστε, με το νέο εργαλείο χααρπ που επίσης έκανε το ντεμπούτο του το '92! (ε, ρε κάτι συμπτώσεις...)

Πάντως θα ήθελα να τους πετάξω μερικές ντομάτες από τον μπαξέ μου για όλα αυτά που γράφουν αλλά... κωλύομαι. Οι πρώτες που φύτεψα εδώ στο Πήλιο, ξεπάγιασαν. Τις δεύτερες τις έφαγε το χαλάζι και η βροχή και οι τρίτες μόλις τώρα έγιναν, τέλη Αυγούστου.

Άντε... γελάσαμε και πάλι. Οι καιροί είναι δύσκολοι και να πούμε και καμιά μ@λ@κί@ να περάσει η ώρα: «Το πιο καυτό καλοκαίρι στη Γη από το 1880». Το άλλο με τον Τοτό...
ΠΗΓΗ: © AllNewz  
Load disqus comments

0 σχόλια