Παρασκευή 11 Ιουλίου 2014

CSIS προς Πεντάγωνο: "Επανεξοπλίστε τις αμερικανικές ΕΔ για ολική σύγκρουση με Ρωσία-Κίνα"

Mελέτη του CSIS (Center for Strategic and International Studies) δεξαμενής σκέψης άμεσα συνδεδεμένης με το Πεντάγωνο και συνδεόμενης με βαριά ονόματα όπως οι Zbigniew Brzezinski και Henry Kissinger, θεωρεί απαραίτητο τον επανεξοπλισμό των αμερικανικών ΕΔ σε μια προετοιμασία για ολοκληρωτική σύγκρουση "μεταξύ των μεγάλων δυνάμεων" μετατρέποντας την αμερικανική πολεμική μηχανή πάλι σε επιθετική εναντίον των εκσυγχρονιζόμενων στρατιωτικών δυνάμεων Ρωσίας και Κίνας.

Η μελέτη ζητά αύξηση του πυρηνικού βαλλιστικού οπλοστασίου, των πυρηνικών υποβρυχίων, και των στρατηγικών πυρηνικών βομβαρδιστικών σε μια προσπάθεια να μπορουν οι ΗΠΑ να ανταπεξέλθουν σε πυρηνικό πόλεμο! Ζητά να μειωθούν τα κονδύλια για τα συμβατικά όπλα καθώς θεωρούν ότι όσο η Ρωσία ειδικότερα διαθέτει μεγαλύτερο πυρηνικο οπλοστάσιο δεν θα μπορέσουν ποτέ να την καταβάλουν.
 
Μάλλιστα οι αναλυτές αναφέρουν χαρακτριστικά "go big or go home" θεωρώντας ότι με συμβατικούς οπλισμούς οι ΗΠΑ χάνουν την πρωτοκαθεδρία στον πλανήτη.Στο τέλος του 2013 η Ρωσία απάντησε στην ανάπτυξη της αμερικανικής αντιβαλλιστικής ασπίδας κοντά στα σύνορά της, με ανάπτυξη τακτικών βαλιστικών συστημάτων. 
 
Το CSIS το οποίο χρηματοδοτείται από την οικογένεια Ροκφέλερ (γνωστή για τιυς αντιρωσικές διαθέσεις της, αλλά και βασικός πυλώνας αυτού που ονομάζεται Νέα Τάξη Πραγμάτων) προσπαθεί να χρσιμοποιήσει την αμερικανκίνητη ουκρανική κρίση για να δημιουργήσει επίπλέον εκτράχυνση στις αμερικανορωσικές σχέσεις. Υπάρχει μια κρίσιμη μετατόπιση από την Μέση Ανατολή σε μια ολική σύγκρουση με Ρωσία και Κίνα.
 
"Οι σχέσεις μεταξύ των ΗΠΑ και των σχεδόν ισοδύναμων αντιάλων της Κίνα και Ρωσία, χειροτερεύουν, η συνεργασία αντικαταστάθηκε από τον ανταγωνισμό, ο οποίος μοιραία θ οδηγήσει σε σύγκρουση".
 
"Πιστευουμε ότι ο αμερικανικός Στρατός το 2021 θα πρέπει να επικεντρωθεί στην αύξηση της δύναμης Ρωσίας Κίνας, που εν μέρει θα οφείλεται στις περικοπές δαπανών στις αμερικανικές ΕΔ"
 
Η μελέτη υποστηρίζει ότι δεν έχει συγκρουσιακο πνεύμα πρόκειται αλά " για παραδοσιακή στρατηγική βασισμένη στην παγκόσμια κυριαρχία, περιορισμού των αντιπάλων όπως και στον Ψυχρό Πόλεμο".
 
Δεν είναι τυχαία η μελέτη αυτή, όπως ούτε και το άρθρο των ΝΥ Τimes που είχαμε δημοσιεύσει πριν λίγες εβδομάδες, που μιλούσε για πρόκληση Γ' ΠΠ για να σταματήσει η παγκόσμια οικονομική ύφεση! Προστίθενται δε όλα αυτά και στις δηλώσεις του πρωην υφυπουργού του Ρ.Ρέιγκαν, Paul Craig Roberts που μίλησε για "παλαβούς" στην Ουάσιγκτον που θεωρούν ότι μπορούν να καταστρέψουν Κίνα-Ρωσία με πρώτο απροειδοποίητο πυρηνικό πλήγμα, χωρίς να τιωρηθούν οι ΗΠΑ για αυτό.
 
Η πτώση της αμερικανικής οικονομίας και η άνοδος έτερων δυνάμεων στο παγκόσμιο γίγνεσθαι έχει ενοχλήσει πολή τις οικογένειες που ελέγχουν τις ΗΠΑ. Θεωρούν οτι λόγω της συνεχιζόμενης πτώσης σε δέκα χρόνια οι ΗΠΑ θα έχουν χάσει την πρωτοκαθεδρία στον κόσμο και μαζί με αυτούς και το "βαθύ" αμερικανικό κράτος που ελέγχει το παγκοσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα. Γνωρίζουν δε ότι μόλις Κίνα και Ρωσία εγκαταλέιψουν τις συναλλαγές σε δολάριο θα ακολουθήσουν και άλλες χώρες, και τότε το αμερικανικό νόμισμα δεν θα έχει πλεόν καμμια αξια.
 
Οι ίδιοι κύκλοι προτιμούν να ρισκάρουν μια παγκόσμια καταστροφή, προκειμένου να σωθεί η παντοδυναμία τους. Πιστεύουν ότι ακόμα και εάν καταφέρουν να φοβήσουν τους αντιπάλους τους και να οπισθοχωρησουν γεωπολιτικά, σεβόμενοι την πλανητική ειρήνη και αποφεύγοντας την Αμοιβαία Καταστροφή, πάλι θα έχουν βγει κερδισμένοι. Εάν παρόλα αυτά προξενήσουν έναν  πυρηνικο όλεθρο τότε ισχύει αυτό που λέει η Αγία Γραφή "μωραίνει ο Κύριος ον βούλεται απολέσαι".
 
Load disqus comments

0 σχόλια