Σάββατο 12 Ιουλίου 2014

ΙΤΑΛΙΑ: Συνάντηση κορυφαίων προτεσταντών με τον Πάπα για την «ενότητα» των χριστιανών

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα του ‘Charisma (περιοδικό που ανήκει στον ευρύτερο χώρο των πεντηκοστιανών / χαρισματικών) δύο κορυφαίοι Αμερικάνοι τηλευαγγελιστές ηγήθηκαν της αντιπροσωπείας Ευαγγελικών Χριστιανών ηγετών που επισκέφτηκε τη Ρώμη για να συναντηθεί κατ’ ιδίαν με τον Πάπα Φραγκίσκο


Ο James και η Betty Robison, που παρουσιάζουν την τηλεοπτική εκπομπή ‘Life Today’, αλλά και ο Kenneth Copeland, συν-παρουσιαστής της εκπομπής ‘Believer's Voice of Victory’, συναντήθηκαν με τον Ποντίφικα στο Βατικανό την Τρίτη. Η συνάντηση διήρκεσε σχεδόν τρεις ώρες και περιλάμβανε ένα ιδιωτικό γεύμα με τον Πάπα.

Ο Ρόμπινσον είπε στην ‘Fort Worth Star Telegram’ ότι «η συνάντηση ήταν ένα θαύμα .... Αυτό είναι κάτι που ο Θεός έχει κάνει. Ο Θεός θέλει τα χέρια του να αγκαλιάσουν όλο τον κόσμο. Και θέλει οι χριστιανοί να βάλουν τα χέρια του σε όλο τον κόσμο δουλεύοντας μαζί».

Ο Ρόμπινσον είπε ότι εντυπωσιάστηκε από την ταπεινότητα του Πάπα και την ευγένεια με την οποία δέχτηκε την επίσκεψη της αντιπροσωπείας των Προτεσταντών Ευαγγελικών Χριστιανών ηγετών.

Σε γραπτή του δήλωση, ο Ρόμπινσον είπε ότι πιστεύει ότι "οι προσευχές των ειλικρινών Χριστιανών βοήθησαν στο να επιλεχθεί ο Πάπας Φραγκίσκος. Περίγραψε τον Πάπα ως «ταπεινό άνθρωπο ... γεμάτο με αγάπη για τους φτωχούς, τους κατατρεγμένους ...»

Στην προτεσταντική αντιπροσωπεία συμμετείχαν ο Kenneth Copeland (φωτο), ο Geoff Tunnicliff, Διευθύνων Σύμβουλος της Παγκόσμιας Ευαγγελικής Συμμαχίας, οι Brian Stiller και Thomas Schirrmacher επίσης από την Παγκόσμια Ευαγγελική Συμμαχία και ο John Arnott και η σύζυγός του Carol από το Τορόντο του Καναδά.

Η οικουμενιστική συνάντηση στη Ρώμη διοργανώθηκε από τον επίσκοπο της Επισκοπικής εκκλησίας Tony Palmer. Ο Palmer ανήκει στην Κοινωνία της Ευαγγελικών Επισκοπικών Εκκλησιών και είναι μέλος της Ρωμαιοκαθολικής Οικουμενικής Αντιπροσωπείας για τη Χριστιανική Ενότητα και Συμφιλίωση.

Ο Palmer έχει αναπτύξει μια φιλία με τον Πάπα από όταν εκείνος ήταν στην Αργεντινή, ενώ είναι παντρεμένος με Ιταλίδα Ρωμαιοκαθολική. Έχει μετακομίσει στην Ιταλία και εργάζεται για να «συμφιλιώσει» τους Ρωμαιοκαθολικούς και τους Προτεστάντες. Ο Copeland ήταν ένας από τους πρώτους χρηματοδότες του Palmer στη στήριξη του οικουμενιστικού έργου του στην Ιταλία.

Νωρίτερα αυτό το έτος, ο Φραγκίσκος είχε καλέσει στην κατοικία του στο Βατικανό και κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο Palmer πρότεινε ο Πάπας να καταγράψει ένα προσωπικό χαιρετισμό στο iPhone για να παραδοθεί στον Kenneth Copeland. Ο Copeland έδειξε το βίντεο με τον χαιρετισμό του Πάπα σε μια διάσκεψη προτεσταντών λειτουργών στο Τέξας. Στο βίντεο, ο Πάπας εξέφρασε την επιθυμία του για χριστιανική ενότητα με τους Προτεστάντες.

Αργότερα, ο Ρόμπινσον παρουσίασε το βίντεο στο τηλεοπτικό του πρόγραμμα, όπου ανέφερε ότι «ο Πάπας εξέφρασε την επιθυμία οι προτεστάντες και οι καθολικοί να κάνουν αυτό για το οποίο προσευχήθηκε ο Ιησούς - οι Χριστιανοί να γίνουν  οικογένεια και όχι να διαιρεθούν». Ο Ρόμπινσον είπε ότι η ανταπόκριση στο βίντεο ήταν πολύ θετική, και ότι ο Φραγκίσκος ζήτησε από τον Palmer αν θα μπορούσε να κανονιστεί μια συνάντηση με Ευαγγελικούς Προτεστάντες αναζητώντας την Χριστιανική ενότητα στον κόσμο.

Ο Ρόμπινσον είπε ότι έλαβε ένα «θεϊκό κάλεσμα» από το Θεό να αναζητήσει την ενότητα των Χριστιανών, ενώ ήταν στο νοσοκομείο πριν από μερικά χρόνια.

Ο Ρόμπινσον είπε ότι και άλλοι ηγέτες της ευαγγελικής κοινότητας μίλησαν για την ‘ποικιλομορφία’ και την πεποίθησή τους ότι οι Ρωμαιοκαθολικοί και οι Προτεστάντες θα μπορούσαν να εργάζονται από κοινού χωρίς συμβιβασμό των πεποιθήσεων τους.

«Ο κόσμος υποφέρει», είπε ο Ρόμπινσον. «Εμείς, ως Χριστιανοί έχουμε πάρα πολύ αγάπη να μοιραστούμε χωρίς να πολεμάμε ο ένας τον άλλο».

Ο Ρόμπινσον είπε ότι και άλλοι «σεβαστοί Ευαγγελικοί ηγέτες και γεμάτοι από Πνεύμα Καθολικοί έχουν αρχίσει κοινές συναντήσεις για να προσευχηθούν για να γίνει «το θέλημα του Θεού».... Οι χριστιανοί πρέπει να αγαπάνε ο ένας τον άλλον, όπως ο Χριστός μας αγαπάει «και να αναγνωρίσουν τη σημασία της υπερφυσικής ενότητας ακόμη και όταν υπάρχει ποικιλομορφία».


Load disqus comments

0 σχόλια