Δευτέρα 7 Απριλίου 2014

ΕΡΕΥΝΑ ΣΟΚ!!! Τι επιφυλλάσει στην υγεία μας το επεξεργασμένο κρέας

                               
Τι επιφυλλάσει στην υγεία μας το επεξεργασμένο κρέας
Μια μελέτη από τη Σουηδία, διαπίστωσε ότι η κατανάλωση δύο κομματιών μπέικον ή ενός λουκάνικου την ημέρα, μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου στο πάγκρεας.
Σύμφωνα με τους ερευνητές από το…. Ινστιτούτο Karolinska της Στοκχόλμης, μόλις 50 γρ. επεξεργασμένου κρέατος την ημέρα, μπορεί να αυξήσουν τον κίνδυνο ενός δυνητικά θανατηφόρου καρκίνου κατά 19%.

Η μελέτη καταδεικνύει αδιαμφισβήτητα το γεγονός ότι όλα τα επεξεργασμένα, παστά και καπνιστά κρέατα, όταν καταναλώνονται πολύ συχνά, μπορεί να είναι αρκετά τοξικά.
Κάποτε ακούγαμε σπάνια για μορφές καρκίνου όπως ο καρκίνος στο πάγκρεας.
Τώρα, οι περιπτώσεις αυτές αυξάνονται συνεχώς.
Μια μελέτη του 2006, που δημοσιεύθηκε στο Clinical Cancer Research, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η αύξηση αυτή είναι πραγματική και ότι η έκθεση σε καρκινογόνους παράγοντες ήταν ένας από τους κύριους ενόχους πίσω από αυτή την άνοδο.
Το κύριο πρόβλημα με τον καρκίνο στο πάγκρεας είναι ότι είναι ιδιαίτερα δύσκολο να εντοπιστεί.
Πρώτον, επειδή δεν υπάρχει κάποια συγκεκριμένη εξέταση για την εύρεση αυτού του καρκίνου και δεύτερον, γιατί όταν ένας ασθενής εμφανίζει συμπτώματα όπως ίκτερο, κοιλιακό άλγος και απώλεια βάρους, συνήθως δεν ανησυχεί ιδιαίτερα έως ότου ο καρκίνος έχει φτάσει σε προχωρημένο στάδιο.
Το γεγονός ότι ο καρκίνος του παγκρέατος είναι τόσο δύσκολο να εντοπιστεί νωρίς, μας κάνει να δίνουμε ακόμη μεγαλύτερη σημασία στα ποσοστά της παχυσαρκίας και να αναγνωρίζουμε ότι η καλή διατροφή είναι το κλειδί στην πρόληψη του καρκίνου, ειδικά όσον αφορά στον καρκίνο του παγκρέατος.
Load disqus comments

0 σχόλια