Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2014

Εγκατάσταση Bitcoin ATM στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής

Μέσα στον Φεβρουάριο θα εγκατασταθούν τα πρώτα ATM στις Ηνωμένες Πολιτείες, που θα μπορούν να πραγματοποιούν συναλλαγές με το ψηφιακό νόμισμα Bitcoin, όπως ανακοίνωσε η Robocoin.
Τα συστήματα θα εγκατασταθούν στο Σηάτλ και στο Ώστιν του Τέξας και θα είναι παρόμοια με τα τυπικά ATM.
Σύμφωνα με πληροφορίες του Reuters, η βασική τους διαφορά, θα είναι ότι θα φέρουν ενσωματωμένο έναν σαρωτή που θα είναι σε θέση να «διαβάζει» έγγραφα που θα πιστοποιούν την ταυτότητα του χρήστη, όπως η άδεια οδήγησης ή το διαβατήριο.
Τα νέα ATM θα επιτρέπουν στο κοινό την ανταλλαγή Bitcoin με μετρητά ή την κατάθεση μετρητών για την αγορά πρόσθετων Bitcoin.

Για την ιστορία να πούμε πως το Bitcoin πρωτοεμφανίστηκε το 2008 και οι συναλλαγές πραγματοποιούνταν μέσω ενός παγκόσμιου δικτύου υπολογιστών.
Το «νόμισμα» δεν υποστηρίζεται από κάποια εταιρεία ή κυβέρνηση και ως εκ τούτου δεν διαθέτει κάποια κεφαλαιακή υποστήριξη. Ωστόσο, η έκδοσή του είναι αυστηρά ελεγχόμενη, μιμούμενη τον έλεγχο που ασκείται από πραγματικές κεντρικές τράπεζες.
Σήμερα, η αξία του έχει αναβαθμιστεί σημαντικά, αφού τον περασμένο Σεπτέμβριο ένα Bitcoin άξιζε 150 δολάρια, ενώ σήμερα η αξία του έχει ανέλθει στα 636 δολάρια. Με το Bitcoin οι χρήστες του Διαδικτύου μπορούν να πραγματοποιήσουν αγορές προϊόντων και υπηρεσιών.
Η Robocoin, με έδρα το Λας Βέγκας, εγκατέστησε το πρώτο Bitcoin ATM στο Βανκούβερ του Καναδά, μόλις το περασμένο φθινόπωρο. Ακολούθησαν οι εγκαταστάσεις σε Χονγκ Κονγκ και Ταϊβάν και στα σχέδια της εταιρείας είναι η επέκταση των εγκαταστάσεων σε περισσότερες πόλεις του Καναδά και των Ηνωμένων Πολιτειών, στην Ασία και στην Ευρώπη.
Load disqus comments

0 σχόλια