Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2014

Χάκερς άρπαξαν το 6% των bitcoins

Χτυπήθηκε από χάκερς που «εξαφάνισαν» 744.000 bitcoins και χρεοκόπησε ένα μεγάλο ιαπωνικό site με συναλλαγές στο νόμισμα ή συμβαίνει κάτι άλλο; Τα χαμένα bitcoins αντιστοιχούν στο 6% των συνολικών νομισμάτων και η αξία τους με τρέχουσες τιμές ήταν 350 εκατ. δολάρια...
Κατέρρευσε το πρωί της Τρίτης η τιμή του bitcoin κατά 22% στα 423,16 δολάρια, καθώς οι πελάτες του ιαπωνικού site Mt Gox, δεν μπορούν να κάνουν συναλλαγές και σύμφωνα με πληροφορίες που διακινούνται από διεθνή sites και τη μπλογκόσφαιρα γενικώς, η ιστοσελίδα μπορεί να έχει διαγραφεί.
Ωστόσο, η ιστοσελίδα λειτουργούσε το ξημέρωμα της Δευτέρας. Αλλά ένα ρεπορτάζ του Business Insider, ανέφερε ότι οι πελάτες στο Τόκυο, του Mt . Gox -του οποίου ο επικεφαλής φέρεται να έχει παραιτηθεί από το “Bitcoin Foundation” το Σαββατοκύριακο- δεν μπορούσαν να κάνουν συναλλαγές.
Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ η εμπορική δραστηριότητα είχε απενεργοποιηθεί και δεν υπήρχε καμία δραστηριότητα. Οι πληροφορίες του γαλλικού πρακτορείου AFP, ανέφεραν ότι το πρόβλημα θα μπορούσε να είναι προσωρινό και ότι οι ιαπωνικές αρχές δήλωσαν πως δεν είναι σε θέση να παρέμβουν.
Στο μεταξύ υπάρχουν ρεπορτάζ και φήμες στο διαδίκτυο, που αναφέρουν, ότι από χάκερς είχαν κλαπεί 744.000 bitcoins , αξίας περίπου 350 εκατ. δολαρίων σε τρέχουσες τιμές, από το Mt . Gox. Η κλοπή φέρεται να διήρκεσε χρόνια, αναφέρουν τα ρεπορτάζ.
Αν οι πληροφορίες ευσταθούν τότε υπολογίζεται πως έχει κλαπεί, το 6% των 12,4 εκατ. bitcoins σε κυκλοφορία. Αλλά ο οργανισμός Dow Jones, δεν έχει δει τα σχετικά έγγραφα και μεταφέρει αυτές τις πληροφορίες με κάποια επιφύλαξη.
Ανώτερα διευθυντικά στελέχη από έξι άλλα μεγάλα sites για ανταλλαγές bitcoinς προσπάθησαν να διαβεβαιώσουν τους πελάτες ότι τα κεφάλαιά τους είναι ασφαλή, ωστόσο οι τιμές υποχώρησαν, με τις αναρτήσεις στα κοινωνικά δίκτυα να καταγράφουν την οργή των ενδιαφερομένων στη μπλογκόσφαιρα.
Load disqus comments

0 σχόλια